További nevezetességek :: Hotel Golden Lake Resort

További nevezetességek

A Tamás-hegy nyugati oldalában 1894-ben feltárt és 1934-ben megnyitott barlang jelentős természeti és idegenforgalmi értékkel rendelkezik.

bővebben

Balatonfüred szép parti sétánya Rabindranath Tagore nevét viseli. A világhírű bengáli hindu költő itt gyógyíttatta szívbetegségét 1926-ban.

bővebben
Halász és Révész szobra

Halász és Révész szobra

A balatonfüredi hajókikötő előtt áll a Halász és a Révész szobra. A két ősi balatoni foglalkozást ábrázoló szobrot Pásztor János 1937-ben készítette, rá négy évre állították fel őket jelenlegi helyükre. A legenda szerint, aki megsimogatja a halász és a révész csizmáját, egész biztos, hogy újra visszatér a városba.

Balatonfüred hírét, nagyságát évszázadok óta az itt feltörő szénsavas források és azok használata is erősíti.

bővebben
Koloska völgy

Koloska völgy

A Jókai kilátótól jelzett turistaúton (kék és zöld) juthatunk el a Koloska völgybe és a Koloska sziklákhoz.A kőbe fogalt Koloska forrás előtt kis tavacska található, mely azonban aszályos időben kiszárad. A város fölötti 250-300 m magas fennsíkokat jellegzetes szubmediterrán vegetációjú karszterdő borítja, a mészkőhegyekbe vájt völgyekben kis patakok csörgedeznek és sietnek a Balatonba, ezek a 20. század elejéig vízimalmokat is hajtottak.